life logo
1

VÍZTÜKÖR – Októberben újra megrendezésre kerül az akkreditált pedagógus-továbbképzés

A LIFE LOGOS 4 WATERS projekt országos szemléletformáló programjának keretében májusban első alkalommal megrendezésre került a VÍZTÜKÖR akkreditált pedagógus-továbbképzés, amelyre most ismét ingyenesen lehet jelentkezni. A képzés akkreditált, 30 órás pedagógus-továbbképzés, amelyet a résztvevők be tudnak számíttatni a kötelező továbbképzési óraszámaikba. Az oktatóanyagot és a tanárképzés tematikáját a WWF Magyarország dolgozta ki felső tagozatos iskolásoknak és tanároknak. A környezeti nevelési anyagok az éghajlatváltozás és a természetes vízmegtartó megoldások kapcsolatával, és utóbbiak alkalmazási lehetőségeivel ismertetik meg az érdeklődőket az élménypedagógia és a természetkapcsolat-facilitáció módszereire építve.

A csomag része egy pedagógus-továbbképzés felső tagozaton tanító tanárok részére. Célja, hogy a résztvevő pedagógusok átfogó tudásanyagot kapjanak a vizes élőhelyek és a klímaváltozás kapcsolatáról hazánkban és a vízmegtartáson alapuló klímaalkalmazkodás lehetőségeiről, valamint hogy gyakorlatban használható, játékos eszközökkel tudják ezt a tudást diákjaiknak átadni.

Az első alkalommal megrendezésre került képzés nagy sikert aratott a résztvevők körében. Az alábbi visszajelzések alapján mindenki sok új információval és élménnyel gazdagodott:

„Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a képzésen. Remélem sok pedagógus fogja elvégezni ezt a képzést.”

„Nagyon sok hasznos ismerettel gazdagodtam, szóval csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk.”

háromnapos akkreditált képzés következő alkalma októberben kerül megszervezésre az alábbiak szerint:

  • időpont: 2024. október 4-6.
  • helyszín: Kalocsa és Bátya (síkvidéki fókusszal)
  • jelentkezési határidő: 2024. július 31. szerda

A képzésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz. Jelentkezni ennek az űrlapnak  a kitöltésével lehet, de a regisztráció csak a WWF visszaigazolásával és a részvételi szándék komolyságát biztosító és a képzés elvégzése után teljes egészében visszatérítésre kerülő letét befizetésével válik érvényessé. A letét összege a részvétel visszamondása vagy elmulasztása esetén nem kerül visszatérítésre. A letét összege 10 000 Ft.

A képzésen 23 résztvevőt tudnak fogadni. A résztvevők számára a háromnapos képzés során ellátást és igény esetén szállást is biztosítanak, valamint az útiköltséghez is tudnak támogatást nyújtani. A résztvevő tanárok ingyenesen megkapják a Víztükör munkafüzet nyomtatott példányait az osztályaik számára. A 23 hely jelentkezési sorrendben való feltöltése után a további jelentkezők várólistára fognak kerülni.

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségen lehet érdeklődni:

Györgyi-Ambró Gergő – környezeti nevelési szakértő

gergely.gyorgyiambro@wwf.hu

06 70 505 8880

További információ: https://wwf.hu/pedagogustovabbkepzes2024/

A nyomtatható PDF meghívót itt lehet letölteni.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás