life logo
Elearning def

Újra meghirdetésre került a „Települési sérülékenység és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” című online képzés az NKE Probono rendszerében

A „Települési sérülékenység és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” című, ingyenesen elérhető e-learning tréninganyag a hazai települések klímaváltozással szembeni ellenálló képességének javítását célzó, 2017. szeptember 1. és 2021. november 30. között megvalósult LIFE-MICACC projekt keretében került kifejlesztésre.

Az online tudásanyag elsajátításával az önkormányzatok vezetői és kollégái olyan ismeretek megszerzésére tesznek szert, amely segítséget jelent az erőforrásaik felmérésére, a potenciális és meglévő klimatikus veszélyforrások felismerésére, azok településükre gyakorolt hatásaira, valamint hozzájárul a települési sérülékenységi vizsgálatok elkészítéséhez is.

Az interaktív feladatokat is tartalmazó képzés 6 modulból áll. A Felhasználók a következő témákban kapnak hasznos információkat, ismereteket:

  • Melyek az éghajlatváltozás alapvető fogalmai és folyamatai?
  • Hogyan lehet a vízzel kapcsolatos kockázatokhoz alkalmazkodni?
  • Hogyan kell egy település sérülékenységi vizsgálatát elkészíteni?
  • A beazonosított sérülékenységekhez hogyan lehet alkalmazkodni, megoldásokat találni, kiemelten kezelve a természetes vízmegtartó megoldásokat?
  • Miért fontos, hogy a különböző ágazatok és szakterületek együttműködjenek ezen munka során?

Az e-learning tudásanyag nyílt hozzáféréssel mindenki számára elérhető az alábbi linken. Azonban a számos önkormányzati megkeresés és kérés nyomán, 2023. július 5-én immár harmadik alkalommal került meghirdetésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Probono rendszerben is, mint a Belügyminisztérium kreditpontot érő belső képzése. A regisztrált felhasználóknak – jelen képzési periódusban – 2023. december 15-ig van lehetőségük az e-tananyag, majd azt követően a felületen elérhető Tudáspróba (záróteszt) sikeres teljesítését követően 5 kreditpont szerezni az NKE Probono rendszerében, amelyen PM-2788-2106-BS azonosítószámon érhető el az e-learning képzés és hozzá tartozó vizsga. Regisztrált felhasználók számára, bejelentkezési felület ITT érhető el.

A képzést korábban már sikeresen teljesítő regisztrált felhasználók természetesen szintén jogosultak a kreditpontokra (amennyiben még nem került részükre korábban jóváírásra). Kérjük, hogy az ilyen jellegű igényüket jelezzék az érintettek a képzési referensük felé, aki fel tudja jelentkeztetni őket a Probono rendszerben a képzésre és a vizsgára.

Egyedi, regisztrált felhasználófiók igényléssel, illetve bejelentkezéssel kapcsolatos problémák esetén, a life@bm.gov.hu e-mail címen keresztül várja a megkeresését a Belügyminisztérium LIFE csapata. Regisztrált felhasználói fiók igénylése esetén kérjük adja érintett munkatárs(ak) nevét és e-mail címét.

Bízunk benne, hogy az összeállított tananyag hasznos és informatív tartalommal és ismeretekkel járul hozzá az éghajlatváltozás témakörének minél átfogóbb megismeréséhez, ezáltal egy jobb és fenntarthatóbb közös európai jövő eléréséhez.

Bíztatjuk, hogy Ön és munkatársai végezzék el a képzést és fejlesszék a klímaváltozással kapcsolatos ismereteiket, amellyel hozzájárulnak településük hatékony alkalmazkodási stratégiájához.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás