life logo
Hírek 4

Széleskörű online felmérés a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében

A LIFE20 CCA/HU/001604 azonosítószámú „Innovatív vízgazdálkodási módszerek integrált gyakorlati alkalmazása vízgyűjtő szinten önkormányzati koordinációval” című LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkársága online felmérést folytat önkormányzatok, vízügyi, természetvédelmi, hatósági szakemberek és tervező mérnökök körében.

A „Települési vízgazdálkodás és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” című online felmérés keretében elkészített öt tematikus kérdőív célja a települési vízgazdálkodás nehézségeinek és szakmai-módszertani támogatást igénylő területeinek feltérképezése minden érintett szakterület szemszögéből. Az online kérdőívvel emellett célunk, hogy felmérjük a települések klímatudatosságát, a természetes vízmegtartó megoldások kapcsán meglévő tudást és attitűdöt, illetve szeretnénk felmérni az önkormányzatok igényeit, hogy a települési vízgazdálkodás fejlesztéséhez és a természetes vízmegtartó megoldások alkalmazásának elterjedéséhez milyen segítségre van leginkább szükségük.

Az önkormányzatok számára összeállított kérdőív keretében szeretnénk felmérni a hazai települések éghajlatváltozás generálta hatásokra való érzékenységét, sérülékenységét, valamint e hatásokhoz való alkalmazkodóképességét, különös tekintettel a települési vízgazdálkodást érintő kérdésekre.

A kérdőívek kitöltése körülbelül 15-18 percet vesz igénybe, melyre – a meghosszabbított határidőnek köszönhetően immár – 2022. március 7-ig van lehetőség.

A kérdésekre adott válaszaikkal befolyással lehetnek a projekt keretében kifejezetten önkormányzatok számára készülő képzés, illetve módszertani anyagok, útmutatók tartalmára. A felmérés célja, hogy a valódi igények és felmerülő szükségletek mentén kerüljenek kialakításra a fenti dokumentumok, ezzel is támogatva az önkormányzatok mindennapi munkavégzését.

Kérjük, segítse munkánkat véleménye, tapasztalatai megosztásával.

Az önkormányzatoknak szóló kérdőív az alábbi linken tölthető ki: https://forms.gle/AW9rtt96WK8aWHKs7

A további négy tematikus kérdőív elérhetőségei a következők:

Készítette: BM Önkormányzati Koordinációs Iroda

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás