life logo
IMG 2746

Lezajlott a Szilágyi- és Gombás-patakok vízgyűjtőjén felállításra kerülő Vízgyűjtő Érdekegyeztető Fórum előkészítő ülése

A püspökszilágyi önkormányzat és a vízgyűjtő területen szomszédos települések önkormányzatai, az ott gazdálkodók és a civil szervezetek részvételével előkészítő ülést tartott a püspökszilágyi hivatal nagytermében. A LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében felállításra kerülő Vízgyűjtő Érdekegyeztető Fórum előkészítő ülésén a projekt partnerek és együttműködő partnerek által delegált képviselők is részt vettek.

A közel félszáz jelenlévő az ülés vezetéséért felelős Hétfa Kutatóintézet koordinálásában először dr. Szatzker Petra szakmai vezető (Belügyminisztérium) előadását hallgatta meg a kiválasztandó projektek szempontrendszerének bemutatásáról. Ezt követően a WWF Magyarország részéről Kerpely Klára éghajlatvédelmi szakértő szólalt fel a természetes vízmegtartó megoldások ismertetése céljából. A projekt általános bemutatása ez után következett Tordai Sándor polgármester úr előadásában.

Az együttműködés kereteit szabályozó Szervezeti és Működési Szabályzatot a Hétfa Kutatóintézet munkatársa ismertette a résztvevőkkel. A több, mint 4 órás ülés keretében rengeteg kérdés felvetődött a fórum munkájával és a projekttel kapcsolatban, különös tekintettel a felmerülő feladatok és az érintett földrajzi területek vonatkozásában.

 

A Vízgyűjtő Érdekegyeztető Fórum 2022. május 31-én tartja következő ülését.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás