life logo
IMG 8145

Lezajlott a IV. VÉF ülés Püspökszilágyon és Bátyán

A IV. VÉF ülés a Sárközi-I. csatorna vízgyűjtőjén 2022. november 8-án, a Szilágyi és Gombás-patakok vízgyűjtőjén pedig 2022. november 9-én került megrendezésre. A két rendezvény meghívója és programterve az egyes események alatt elérhető a honlap Főoldalán.

A VÉF ülések keretében bemutatásra kerültek a beérkező projekt javaslatok a résztvevők számára. A szakmai tanácsadó testület részére előzetesen kiküldött értékelő szempontrendszert is megismerhette a Fórumokon résztvevő minden személy. A szempontrendszer mellett az értékelési folyamat is bemutatásra került, ez leginkább a Szakmai Tanácsadó Testület (a VÉF tanácsadó tagjai) számára volt fontos, de érdemes volt annak is hallania, aki javaslatot tett projekthelyszínekre, az átláthatóság és a nyomon követhetőség érdekében.

A Szakmai Tanácsadó Testület a november második felében lezajlott tereplátogatásokon megismerhették a javasolt beavatkozási helyszíneket, illetve a kitöltött projekt adatlapok segítségével bővebb információkat szerezhettek a területről és a környező problémákról. A két vízgyűjtőn dolgozó vízgyűjtő koordinátorok és CCA referensek munkájukkal igyekeznek támogatni a Tanácsadó Testületet, hogy minél több ismert információ alapján tudják értékelni a látottakat, hallottakat.

A következő VÉF üléseken már a szavazati joggal rendelkező tagok döntést hoznak arról, hogy a rendelkezésre álló költségvetésből mely projekt ötleteket szeretnék támogatni. Ekkor már a szakértők által készített szakmai értékelés elérhető lesz számukra, ők is megalapozott döntést tudnak hozni.

A következő VÉF ülések időpontja:

Bátyán 2022. december 13-án és Püspökszilágyon 2022. december 14-én
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás