life logo
Logo 3

Kiírásra került a Magyarországi Falumegújítási Díj 2023. pályázat

Immáron 10. alkalommal került kiírásra a Magyarországi Falumegújítási Díj 2023. pályázat felhívása, melynek idei mottója „Felépíteni a jövőt”. A pályázat az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség által meghirdetett „Európai Falumegújítási Díj” pályázat követelményein alapul. A pályázat célja, hogy előtérbe kerüljenek azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A pályázóknak egy konkrét időszakra vonatkozóan kell bemutatniuk a kiinduló helyzetüket és az időszak végére, a fejlesztéseik eredményeként bekövetkezett változásokat.

Az összeállításra kerülő pályázati dokumentum a kiválasztott időszakra vonatkozóan egy részletes, az egész települési közösség, a lakossági civil szervezetek, vállalkozók törekvéseit kell, hogy bemutassa, kitérve azokra az eredményekre is, melyek térségi együttműködés keretei közt, más településekkel való együttműködés következtében jöttek létre.

Pályázatot egy község, nagyközség önkormányzata vagy települések együttműködő társulása (max. 20.000 lakossal) nyújthat be.

A határidők a következőek:

2023. szeptember 27.             A pályázatok beküldési határideje

2023. 10-11. hónap                A szakértői bizottság helyszíni bejárásai

2023. december 11-17.           A szakértői bizottság ülése, döntéshozatal

2024. tavasza                          A 2023. évi. Magyarországi Falumegújítási Díjak átadása, falumegújítási konferencia Egyeken (Hajdú-Bihar megye)

A pályázatról részletesebb információk az alábbi linken olvashatóak. A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatványok az alábbi linkeken is elérhetőek:

·       Pályázati dokumentáció

·       Igazolás az illetékes állami főépítésztől

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás