life logo
Hírek 2 opt

Integrált Támogató Tanács került felállításra a LIFE LOGOS 4 WATERS keretében

A LIFE20 CCA/HU/001604 azonosítószámú „Innovatív vízgazdálkodási módszerek integrált gyakorlati alkalmazása vízgyűjtő szinten önkormányzati koordinációval” című LIFE LOGOS 4 WATERS projekt 2021. október  1-jével indult a Belügyminisztérium koordinálásában.

A LIFE-MICACC projekt tapasztalataira építve a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében egy ernyőszervezet felállítását láttuk szükségesnek a pályázati anyag kidolgozása során, mely az Integrált Támogató Tanács (röviden: Tanács) nevet kapta. A Tanács azon kulcsterületeket képviselő szervezetekből tevődik össze, akik a zöld-kék infrastrukturális beruházások, kiemelten a természetes vízmegtartó megoldások megvalósításában és az önkormányzati eljárások, beruházások lefolytatásában kiemelten fontos szerepet játszanak. Szakértelmük és rálátásuk a szabályozási környezetre, az érintett szakterületekre nem csak az információáramlást gyorsítja, hanem nagyobb rálátást és megértést biztosít más kapcsolódó szakterületek munkájához illetve számos esetben gyorsabb információáramlást és tudásmegosztást eredményez. Továbbá egy közös nyelv, kiindulási alap létrejöttét is lehetővé teszi, mely nem csak a projekt megvalósítása során szolgálhat segítségül, hanem az egyes szervezetek későbbi, projekten túli munkavégzése kapcsán is.

A Tanácsnak a projektpartnerségen túl kilenc tagszervezete van, akik már a pályázat kidolgozási szakaszában, 2020 nyarán elköteleződtek annak céljai mellett. Együttműködő partnerként részvételükkel tovább emelik a projekt szakmai színvonalát az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Duna Múzeum, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Nyugat-balkáni Zöld Központ, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Pest Megyei Kormányhivatal. Így a Tanács – a projekt partnereket is beleszámítva – összesen 17 szervezetet fog össze.

A Tanács első ülésére 2021. november 17-én került sor online formában, melyet annak elnöke, Dr. Számadó Róza főosztályvezető asszony (Belügyminisztérium, Önkormányzati Koordinációs Iroda) hívott össze. A Tanács kiemelt feladatai közé tartozik – a folyamatos magas-szintű szakmai menedzsment támogatása, minőségbiztosítás és véleményezés mellett – az egyes akciók tevékenységeinek megvalósítását támogató munkacsoportok felállítása. A tervezési szakaszban nyolc munkacsoport felállítását láttuk szükségesnek, melyek nagyban megkönnyítik majd a kapcsolódó tevékenységekben való előrehaladást.  Ezek közül az első alakuló ülésen négy munkacsoport került felállításra, melyekbe a közös munka jegyében minden partner és felkért együttműködő partner delegált legalább egy képviselőt.

Bízunk benne, hogy ez a széleskörű, stakeholdereket összefogó és aktívan bevonó működési mód egy egységes szemléletformálást és további együttműködést fog eredményezni a szervezetek között.

Készítette: BM ÖKI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás