life logo
1

Helyi önkéntesek segítségével esőkertet alakított ki Pomáz Város Önkormányzata

Pomáz Város Önkormányzata a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt Önkormányzati Pályázati Programjában nyert támogatást többek közt esőkert kialakítására, amellyel céljuk felhívni a lakosság figyelmét a kisléptékű, lakossági vízmegtartás fontosságára.

2

Az esőkert Pomáz Szelistyén városrészén található futópálya melletti területen került kialakításra. Az esőkert megvalósítása két ütemben zajlott le 2023 szeptemberében. Elsőként munkagépek kiásták az esőkert helyéül szolgáló közel 45 m2-es területet, majd a kitermelt földnek egy részét elszállították egy másik részét a kiásott terület mellé deponálták, majd összekeverték komposztanyaggal (tőzeg, ágdarálék) és egy részét visszatöltötték.

3

A második ütemben a munkálatokat végző Kerekerdő Kft. kollégáinak szakmai irányítása mellett önkéntesek mulccsal terítették be a területet, illetve kb. 500 tő, többségében évelő növényt ültettek, amelyek a szárazságot és a nedvességet is egyaránt eltűrik.

4

Lakossági szemléletformálás céljából az esőkert kialakítása mellett számos egyéb projekt tevékenység – klímakonferencia szervezése, faültetés, esővízgyűjtő tartályok sorolása a lakosság körében, tankert létrehozása – is megvalósult a pályázati program támogatásával – számolt be róla Hardi Péter, Pomáz alpolgármestere a Pomáz Online-nak adott videó interjújában.

A riport az alábbi linken keresztül tekinthető meg, melyben az esőkert kialakításában résztvevő önkéntesek és munkálatokat irányító Kerekerdő Kft. díszkertészeti- és növényalkalmazási mérnöke is megszólal.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás