life logo
VEF Petra 1 1

Együttműködési megállapodás került aláírásra a Sárközi-I. főcsatorna kisvízgyűjtőjén a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében

2022. április 26-án, a Sárközi-I. főcsatorna Vízgyűjtő Érdekegyeztető Fórumának (továbbiakban: VÉF) alakuló ülését követően került sor a kisvízgyűjtőn együttműködő önkormányzatok – Bátya, Dusnok, Drágszél, Foktő és Kalocsa – együttműködési megállapodásának aláírására a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében.

A Sárközi-I. főcsatorna kisvízgyűjtőjén érintett önkormányzatok már a pályázat kidolgozása során elköteleződtek szándéknyilatkozatukkal a későbbi együttműködés reményében. A projekt keretében lehetőségük lesz olyan komplex, vízgyűjtő szintű megoldás megvalósításában, amely együttes erővel igyekszik mérsékelni a klímaváltozás okozta negatív hatásokat.

Az VÉF célja egy kollektív döntéshozó és koordináló testület létrehozása a vízgyűjtőn élő és/vagy dolgozó érintettek bevonásával, amely közösen azonosítja a vízzel kapcsolatos éghajlati kockázatokat, a közös problémákat és a lehetséges alkalmazkodási intézkedéseket, rangsorolja ezeket, és minden érdekelt fél igényeit figyelembe véve integrált megoldásokat talál.

A VÉF működésének célja továbbá a helyi érintettek bevonásának erősítése (a vízgyűjtőn található önkormányzatok, illetékes vízügyi igazgatóság és engedélyező hatóság, gazdálkodók, nemzeti park, civil szervezetek, stb), illetve a projektben együttműködő partnerként részt vevő szakértő szervezetek által képviselt szaktudás biztosítása számukra, hogy minél megfontoltabb döntést hozhassanak saját környezetük jövőjéről, annak fejlődéséről.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás