VEF Petra 1 1

Együttműködési megállapodás került aláírásra a Sárközi-I. főcsatorna kisvízgyűjtőjén a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében

2022. április 26-án, a Sárközi-I. főcsatorna Vízgyűjtő Érdekegyeztető Fórumának (továbbiakban: VÉF) alakuló ülését követően került sor a kisvízgyűjtőn együttműködő önkormányzatok – Bátya, Dusnok, Drágszél, Foktő és Kalocsa – együttműködési megállapodásának aláírására a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében.

A Sárközi-I. főcsatorna kisvízgyűjtőjén érintett önkormányzatok már a pályázat kidolgozása során elköteleződtek szándéknyilatkozatukkal a későbbi együttműködés reményében. A projekt keretében lehetőségük lesz olyan komplex, vízgyűjtő szintű megoldás megvalósításában, amely együttes erővel igyekszik mérsékelni a klímaváltozás okozta negatív hatásokat.

Az VÉF célja egy kollektív döntéshozó és koordináló testület létrehozása a vízgyűjtőn élő és/vagy dolgozó érintettek bevonásával, amely közösen azonosítja a vízzel kapcsolatos éghajlati kockázatokat, a közös problémákat és a lehetséges alkalmazkodási intézkedéseket, rangsorolja ezeket, és minden érdekelt fél igényeit figyelembe véve integrált megoldásokat talál.

A VÉF működésének célja továbbá a helyi érintettek bevonásának erősítése (a vízgyűjtőn található önkormányzatok, illetékes vízügyi igazgatóság és engedélyező hatóság, gazdálkodók, nemzeti park, civil szervezetek, stb), illetve a projektben együttműködő partnerként részt vevő szakértő szervezetek által képviselt szaktudás biztosítása számukra, hogy minél megfontoltabb döntést hozhassanak saját környezetük jövőjéről, annak fejlődéséről.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Skip to content