life logo
City exchange

CITY-TO-CITY EXCHANGES FELHÍVÁS

A City-to-City Exchanges az európai városok és térségek számára létrehozott csereprogram, ami lehetőséget kínál a külföldi kapcsolatok kialakítására. A csereprogram során egy település, amely a fenntartható városfejlesztés terén kihívásokkal néz szembe, összefog egy másik uniós tagállam településével, amely szakértelemmel rendelkezik a probléma megoldásához. Ez a csere jellemzően két város között zajlik, de néha egy harmadik település is becsatlakozhat, ha erre jó indok adódik.

Támogatásra az EU-tagállamok városainak van lehetősége. Nincsen megszabva lakossági követelmény, községre, funkcionális városi területre és külvárosra is érvényes a program. A pályázóknak azonban bizonyítaniuk kell, hogy érdeklődnek a fenntartható városfejlesztés integrált megközelítései iránt, vagy részt vesznek a fenntartható városfejlesztési stratégiák végrehajtásában.

A partner települések megtalálásához különféle adatbázisok állnak rendelkezésre, amelyekben a jó gyakorlatokon keresztül a jelentkezők megtalálhatják a számukra megfelelő települést. Az adatbázisok egy része itt érhető el.

A felhívás mostantól egészen 2027. december 31-ig aktív. Ismerkedjen meg a programmal, hogy más városok tapasztalataiból profitálhasson a fenntartható városfejlesztési stratégia megvalósítása érdekében.

A pályázati útmutató itt olvasható.

További információért kattintson a linkre: https://www.urban-initiative.eu/news/az-eui-city-city-exchanges-felhivasrol-reszletesen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás