life logo
Nevtelen2

Brüsszelben is beszámoltunk a LIFE-MICACC projekt eredményeiről

A LIFE LOGOS 4 WATERS projekt sok szempontból a LIFE-MICACC projektben szerzett tapasztalatokra épül. Örömmel tudatjuk, hogy a LIFE-MICACC projekt is meghívást kapott az első fórumra az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témájában, melyet a Régiók Bizottsága szervezett 2022. június 7-én Brüsszelben. A rendezvényen négy régió mutatkozott be egy-egy releváns projekttel: Németország, Csehország, Belgium, és Magyarországról a LIFE-MICACC projekt.

Nevtelen10

A Belügyminisztérium kollégája előadásában kiemelte a vízmegtartás és az alkalmazkodás fontosságát, valamint bemutatta a projektben alkalmazott természetre alapozott megoldásokat, hangsúlyozva azok pozitív hatásait, előnyeit, mely a mindennapokban érzékelhető a települések és a lakosok számára is. Zöldebb környezet, kellemesebb hőérzet, növekvő talajvízszint, mérséklődő vízkár és enyhülő aszálykockázat.

Nevtelen7

 

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás küldetéséről szóló első fórum összehozta a regionális és helyi önkormányzatokat, hatóságokat, az Európai Parlament, a Régiók Bizottsága tagjait, a kutatói szervezeteket és a nem kormányzati szervezeteket, egy platformot biztosított számukra, hogy értékeljék, mérlegeljék, azonosítsák a jelenlegi és a közeljövőben jelentkező problémákat, továbbá iránymutatást, ötleteket adjanak és meghatározzák a küldetés („Climate Mission”) előtt álló utat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás