life logo
radomkep 3

„Adaptation to climate change through sustainable water management of the urban area in Radom City” projekt zárókonferencia

2022. november 24-én megrendezésre került az Adaptation to climate change through sustainable water management of the urban area in Radom City (LIFE14 CCA/PL/000101) projekt zárókonferenciája, melyre meghívást kaptunk mi is. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy felkérték dr. Szatzker Petrát, hogy ismertesse a LIFE LOGOS 4 WATERS projektet és ossza meg tapasztalatainkat a helyi szintű alkalmazkodás, önkormányzati koordináció terén, melynek örömmel tettünk eleget. A LIFE RADOMKLIMA PL projekt hét éve kezdődött, és most a végéhez közeledik, a zárókonferenciára 2022. november 24-én került sor hibrid módon.

radomscreen

A konferencián a következő előadókat hallhattuk projektjeik bemutatásával:

  • Elżbieta Stanke
  • Tomasz Jurczak
  • Paweł Szałański és dr. Iwona Wagner FPP
  • Petra Szatzker dr.
  • Katarzyna Jankowska
  • Szymon Malinowski

 

 

 

A LIFE RADOMKLIMA PL általános célkitűzése volt, hogy Radom városát ellenállóbbá tegye az éghajlatváltozással szemben azáltal, hogy a szélsőséges csapadékvíz-áramlások kezelésére és a helyi árvízkockázatok ellenőrzésére demonstrációs zöld-kék infrastruktúrát épít. A cél a városon kívülről érkező szélsőséges vízhozamok mérséklése és a csapadékvíz visszatartásának növelése a többcélú visszatartó területek helyreállításával és létrehozásával (miközben élőhelyeket hoznak létre a biológiai sokféleség számára), valamint a folyó természetközeli állapotának visszaállításával annak természetes visszatartó képességének helyreállítása érdekében. A LIFE RADOMKLIMA PL és a LIFE LOGOS 4 WATERS ugyanarra a kérdésre, az éghajlatváltozáshoz való helyi alkalmazkodásra összpontosítanak.

3

További információ a projektről: https://www.life.radom.pl/en

A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

A konferencia felvétele itt tekinthető meg: https://www.life.radom.pl/en/recording-of-liferadomklima-pl-project-closing-conference

 

 

Forrás: Adaptation to climate change through sustainable management of water of the urban area in Radom City — English (europa.eu)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás