life logo
438137475 2356041124593566 2492913193187159128 n

A kék-zöld infrastruktúra szerepe a klímaalkalmazkodásban – workshop

A LIFE-CLIMCOOP projekt által megrendezésre került interaktív workshopon mutattuk be projektünket és számoltunk be a megvalósítás tapasztalatairól. A workshop témája „A kék-zöld infrastruktúra szerepe az éghajlatváltozás mérséklésében. Alkalmazkodó várostervezés, városfejlesztés.”

A program első felében a meghívott előadók rövid előadásokat tartottak a kék-zöld infrastruktúra a klímaalkalmazkodásban betöltött szerepéről. Dr. Szatzker Petra, a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt szakmai vezetője ismertette a természetalapú megoldások szerepét a klímatudatos vízgazdálkodásban települési és kisvízgyűjtő szinten a LIFE-MICACC és a LIFE LOGOS 4 WATERS projektek tapasztalatai alapján. Továbbiakban bemutatásra kerültek jó gyakorlatok a LIFE-CLIMCOOP projektből, illetve megismerkedhettünk a szivacsváros koncepció sajátosságaival.

Az előadások után egy kerekasztal beszélgetésre került sor, amelynek keretében az előadók körbejárták a kék-zöld infrastruktúra hazai szabályozási keretrendszerét. Emellett a közönség számára is lehetőség nyílt a kérdések feltevésére.

A workshopon bemutatott eladások az alábbi linken keresztül tölthetőek le:

https://life-climcoop.hu/beszamolo-a-kek-zold-infrastruktura-szerepe-a-klimaalkalmazkodasban-workshop/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás