life logo
380048850 757230366210220 5710070119169463292 n

2024-ben a Pannon Egyetem „terület- és városfejlesztés” mesterképzést, valamint „területfejlesztés és fejlesztéspolitika” szakirányú továbbképzési szakot indít

A képzések fő szakmai partnere a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, a szakok létesítését szintén támogatták településfejlesztéssel, térségfejlesztéssel és urbanisztikával foglalkozó szakmai, tudományos és érdekképviseleti szervezetek (MÖOSZ, TÖOSZ, MRTT, MUT). A képzések tükrözik a szaktárca területfejlesztési kompetenciák meghatározásával kapcsolatos szándékait (a 2023. évi új Területfejlesztési törvény alapján zajlik a területfejlesztési tervezési tevékenységek szabályainak megállapítása). E szakok felkészítenek a területfejlesztési, városfejlesztési, valamint az uniós és hazai fejlesztéspolitikai feladatok ellátására.

 

A szakokat elsősorban azoknak ajánljuk, akiket érdekel a lokális és az európai közösségek fejlődése, a társadalmi és gazdasági jelenségek földrajzi megközelítése, a fenntarthatóság feltételrendszere, a geopolitikai összefüggések, a különböző hazai és európai szakpolitikák fejlesztési szándékai, illetve akik tenni akarnak a közösségek jövőformálásáért, a települések és térségek fenntartható fejlődéséért, az újszerű és kreatív térségi és települési tervek és fejlesztési projektek kialakításáért,  megvalósításáért. A hallgatók képesek lesznek a területi elemzői és tervezői feladatok ellátására, a területpolitika formálására, helyi és országos fejlesztések előkészítésére és megvalósítására, projektek és programok menedzselésére, fejlesztéspolitikai és városfejlesztési tanácsadói szerepre és intézményrendszeri munkakörökre.

 

E gyakorlatorientált képzések oktatásában elismert gyakorlati szakemberek és szakpolitikusok is megjelenítik a térségi, országos és európai szintű tapasztalataikat.

A képzések helyszíne a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros 2023 újszerű térségfejlesztési és urbanisztikai megoldásainak teret adó Veszprém.

 

  1. áprilisban indul a két féléves ’területfejlesztés és fejlesztéspolitika’ szakirányú továbbképzés:

A szakra a Pannon Egyetemen lehet jelentkezni 2024. március 13-ig.

A képzés levelező munkarendben zajlik, részét képezik online kontaktórák is.

A költségtérítés félévenként összege 130.000 Ft.

A képzés minden legalább alapszakos végzettséggel megkezdhető.

 

  1. szeptemberben indul a három féléves ’terület- és városfejlesztés’ mesterképzés:

A szak már látható a www.felvi.hu felületen, ahol 2024. február 15-ig lehet rá jelentkezni. A felvételi motivációs beszélgetésre 2024 májusában kerül sor.

Az oktatás nappali és levelező munkarendben zajlik, és részét képezik online kontaktórák is. A kontaktórák alapvetően az első két félévben vannak megtartva, míg a diplomamunka készítés a harmadik félévben zajlik.

A mesterszak államilag támogatott és költségtérítéses helyekkel rendelkezik, a költségtérítés félévenkénti összege 300.000 Ft.

Erre az interdiszciplináris képzésre az összes társadalomtudományi és gazdaságtudományi képzési területen szerzett végzettséggel, valamint egyes természettudományi és bölcsészettudományi képzési területeken szerzett végzettségekkel kreditfelzárkóztatás nélkül lehet beiratkozni, de a képzés megkezdhető szinte minden más alap- és mesterszakos végzettséggel.

 

Online nyílt napok:

  1. február 8. (csütörtök este 17:30)

Facebook link: https://fb.me/e/3AnXsf4Im

 

A szakok Facebook linkje:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Fsd3KVF6gCanZWxSDtvNxeyiynPhaNhhFuZkqpg1pwQQV8E1wXwKbDmax4giReKhl&id=100057697898132

 

Részletes információk a szakokról a Pannon Egyetem honlapján:

https://tti.htk.uni-pannon.hu/home?view=article&id=58:terulet-es-varosfejlesztes-mesterkepzes-valamint-teruletfejlesztes-es-fejlesztespolitika-szakiranyu-tovabbkepzes-indul-elsokent-az-orszagban-a-pannon-egyetemen&catid=10

 

Kapcsolattartó (szakmai és adminisztratív):

Talián-Szalai Renáta, koordinátor

talian-szalai.renata@htk.uni-pannon.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás