life logo
1

VÍZTÜKÖR – akkreditált pedagógus-továbbképzést tartunk májusban

A LIFE LOGOS 4 WATERS projekt országos szemléletformáló programjának keretében a WWF Magyarország kidolgoztatta a VÍZTÜKÖR oktatóanyagot és tanárképzést felső tagozatos iskolásoknak és tanároknak. A környezeti nevelési anyagok az éghajlatváltozás és a természetes vízmegtartó megoldások kapcsolatával, és utóbbiak alkalmazási lehetőségeivel ismertetik meg az érdeklődőket az élménypedagógia és a természetkapcsolat-facilitáció módszereire építve.

A csomag része egy pedagógus-továbbképzés felső tagozaton tanító tanárok részére. Célja, hogy a résztvevő pedagógusok átfogó tudásanyagot kapjanak a vizesélőhelyek és a klímaváltozás kapcsolatáról hazánkban és a vízmegtartáson alapuló klímaalkalmazkodás lehetőségeiről, valamint hogy gyakorlatban használható, játékos eszközökkel tudják ezt a tudást diákjaiknak átadni.

A kétnapos akkreditált képzés első alkalommal, idén májusban kerül megszervezésre az alábbiak szerint:

  • időpont: 2024. Május 11–12.,
  • helyszín: Veresegyház és Püspökszilágy

 

A résztvevők számára a kétnapos képzés során ellátás és igény esetén szállás kerül biztosításra, valamint útiköltség támogatás is kérhető. Az elszállásolás kétágyas, szállodai szobákban történik. A költségek a projekt keretében kerülnek finanszírozásra.

A tréningen résztvevő tanárok ingyenesen megkapják a Víztükör munkafüzet nyomtatott példányait az osztályaik számára.

A képzésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Bár a jelentkezési határidő lezárult, de további 3-4 fő jelentkezését tudják még fogadni a szervezők.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségen lehet:
Györgyi-Ambró Gergő – környezeti nevelési szakértő
gergely.gyorgyiambro@wwf.hu
06 70 505 8880

 

TERVEZETT PROGRAM

A kétnapos továbbképzés a résztvevők számára lexikális tudást és gyakorlati módszereket kínál. A cél, hogy a résztvevő tanárok átfogóan fejlesszék környezeti nevelési készségeiket és egyúttal a klímaadaptációról való tanulásba gyakorlatiasan, izgalmasan tudják tanulóikat bevonni.

Az továbbképzés első napja az alapokra összpontosít, beleértve a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt ismertetését, a tanulásfacilitációs alapismereteket, valamint a víz és éghajlatváltozás alapjait.

A második nap fókuszában konkrétabb témák állnak, például egy saját foglalkozás vázlatos kidolgozása, sajátélmények begyűjtése játékokkal és kísérletekkel, valamint a terepi látogatás a természetalapú vízmegtartó megoldások megismerése végett.

Összességében, a tervezett program átfogó, és számos interaktív és gyakorlati elemet tartalmaz, amelyek segíthetik a pedagógusokat a környezeti nevelési eszköztáruk bővítésében.

Az Oktatási Hivatal által akkreditált képzés teljes hossza 30 óra, az alábbi bontásban:

  • 2 személyes nap a projekt mintaterületeinél (összesen: 15,5 óra)
  • Önálló projektmunka (12 óra)
  • Online beszámoló a projektmunkáról 2024. június folyamán (2,5 óra)

 

2

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás