life logo
cities forum

Cities Forum 2023

Cities Forum 2023: március 16-17., Torino, Olaszország

Ötödjére is megrendezésre került a Cities Forum az Európai Bizottság Regionális- és Várospolitikai Főigazgatóságának szervezésében, melynek idén Torino adott otthont március 16-án és 17-én. A 2 napos eseményen európai, nemzeti, regionális és helyi szinten képviseltették magukat a szervezetek, amelyek elkötelezettek a fenntartható városfejlesztés és a városok zöld jövője mellett. Torino hatalmas átalakuláson ment keresztül az utóbbi évtizedekben, hiszen gyárvárosból a tudás és a kultúra városává nőtte ki magát, ezért is választották a szervezők az esemény helyszínéül. A programsorozatnak a torinoi tereplátogatás is része volt, ahol megtekinthették a résztvevők azokat a fejlesztéseket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy Torino egy fenntarthatóbb, zöldebb város legyen.

A konferencián 750 érdeklődő vett részt személyesen és több mint 600 online néző követte az előadásokat. A program sikeréhez 100 előadó és 15 kiállító járult hozzá. A témában érdekeltek vitákat folytathattak, interaktív előadásokon és workshopokon vehettek részt, melyeken körbejárhatták és megvitathatták az Európai Unióban alkalmazott stratégiai megközelítéseket a kihívások kezelésére, melyeket az éghajlatváltozás idéz elő, és a European Urban Initiative kiadásának is tanúi lehettek. A European Urban Initiative célja, hogy elősegítse a városi innovációk bevezetését az egész EU-ban, és lehetőséget biztosítson a városoknak, hogy vállalják a kockázatot, és az ambiciózus és kreatív ötleteket valós városi környezetben tesztelhető kísérleti projektekké alakítsák.

Azok számára, akik nem tudtak személyesen részt venni az eseményen Torinóban, és azok számára, akik szeretnék újra átélni az élményt, a szervezők megosztották az előadásokat és kiadványokat az eseményről. Ezek az alábbi linkeken érhetőek el:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás