life logo

A LIFE LOGOS 4 WATERS és a LIFE-MICACC projekt is felkerült az ENSZ fenntartható fejlődési célokhoz hozzájáruló Partnerségi Platformra

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztálya (ENSZ-DESA) által létrehozott online platformra felkerült a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt és az azt megelőző LIFE-MICACC projekt is.

A létrehozott online felületen olyan együttműködések, és nemzetközi projektek kerülnek megjelenítésre, amelyek az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célkitűzések teljesítéséhez, illetve eléréséhez járulnak hozzá. A cél a minél szélesebb társadalmi és szakmai körben való tájékoztatás és az együttműködések keretében megvalósuló tevékenységek népszerűsítése.

A LIFE LOGOS 4 WATERS és LIFE-MICACC projektek a 17 fenntarthatósági célkitűzés (SDG) közül az alábbiak eléréséhez járulnak hozzá szorosan:  

SDG Goals

·         6. cél: a vízhez és szanitációhoz történő hozzáférés és a fenntartható vízgazdálkodás biztosítása mindenki számára

·         11. cél: a városok és egyéb emberi települések befogadóvá, biztonságossá, ellenállóképessé és fenntarthatóvá tétele

·         13. cél: sürgős lépések megtétele a klímaváltozás és hatásainak leküzdésére

·         15. cél: a szárazföldi ökoszisztémák védelme, helyreállítása és fenntartható használatának támogatása, a fenntartható erdőgazdálkodás, a sivatagosodás leküzdése, a talajdegradáció megállítása és visszafordítása, valamint a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása.

A folyamatban levő projektekről, így a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt előrehaladásáról és az eredményekről évente történő aktualizálást követően az ENSZ-DESA Fenntartható Fejlődés Célkitűzésekkel foglalkozó osztálya összefoglaló kiadványt készít.

Mindkét projektről jelenleg egy-egy rövid tartalmi bemutatás, a főbb célok és az eredményként várható hatások részletezése, valamint adminisztratív jellegű információk olvashatóak az online platformon, amelyek az alábbi linkeken érhetőek el:

LIFE LOGOS 4 WATERS projekt:

https://sdgs.un.org/partnerships/integrated-application-innovative-water-management-methods-river-basin-coordination

LIFEMICACC projekt:

https://sdgs.un.org/partnerships/municipalities-integrators-and-coordinators-adaptation-climate-change-life16

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás