life logo
karmentesites 1

„Kármentesítés és rehabilitáció – Rozsdaövezetek és barnamezős beruházások” konferencia

2022. november 29-30. (kedd-szerda)
Budapest, NKE épülete (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Szeretnénk felhívni a figyelmet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szervezésében 2022. november 29-30-án (kedd-szerda) „Kármentesítés és rehabilitáció – Rozsdaövezetek és barnamezős beruházások” címmel megrendezésre kerülő  konferenciára. A konferencia helyszíne Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épülete (1083 Budapest, Ludovika tér 2.). A konferencia védnöke a Technológiai és Ipari Minisztérium Környezetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága.

A kétnapos konferencia résztvevői megismerhetik a szennyezett területek kármentesítésének globális trendjeit, a hazai programok kereteit és fejleményeit.
Bemutatásra kerül a megszűnő vállalkozások felszámolásánál jelentkező környezeti problémák kezelésének lehetőségeit taglaló – az Agrárminisztérium megbízásából ez év elején elkészült – útmutató, valamint ismertetjük a legújabb technológiai megoldásokat a szennyezőanyag-mérés és mintavétel módszereiről, mentesítési eljárásokról. Szó lesz az elhagyott, szennyeződött ipari területek, a környezeti és egészségügyi kockázatainak felméréséről, a rehabilitációs eredményeinek, bemutatásáról is.
A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit.
A nemzetközi és hazai kutatási és fejlesztési eredmények, jó példák ismertetése mellett egy aktuális rozsdaövezeti akcióterület helyszíni bejárásán is szembesülhetünk a rehabilitáció érdekében szükséges teendőkkel.
A programot, a felszámolási útmutatót ajánljuk mindazon államigazgatási szervek, hatóságok, önkormányzatok és vállalkozások figyelmébe, amelyek érintettek a bármilyen területhasználattal, funkcióváltással, felszámolással érintett eljárásban, szolgáltatásban, ezért számukra kedvezményes regisztrációt biztosítunk.

Bővebb információ és regisztráció a program honlapján érhető el, a programtervezet pedig innen tölthetik le.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További események

Megszakítás