life logo
KTSZ Logos 4water 04

Sikeresen lezajlott az Önkormányzati Pályázati Program pályázat benyújtási szakasza

A LIFE LOGOS 4 WATERS projekt keretében kiírásra kerülő Önkormányzati Pályázati Program keretében 2022. június 30-ig lehetett pályázni. Az önkormányzati pályázati program keretében olyan innovatív, újszerű ötleteket vártunk, amelyek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, illetve a vízvisszatartást segítik elő helyi, kisléptékű önkormányzati projektek keretében. A programra az önkormányzatok saját ötleteikkel pályázhattak, melyek a rendelkezésre álló költségkeret erejéig kerülnek támogatásra. Egy nyertes önkormányzat minimum bruttó 700 000 forint, maximum bruttó 3 500 000 forint értékű támogatásban részesülhet. Ez körülbelül 15 nyertes pályázatot jelent.

A pályázati program promóciós videója a Videó galériában elérhető.

A megadott határidőig 86 pályázat érkezett be, melyek formai kiértékelését a Klímabarát Települések Szövetsége már meg is kezdte.  A beérkezett pályázatok alapján látható, hogy az ilyen típusú, rugalmasabban felhasználható támogatások, még ha kis összegűek is, remek lehetőségként szolgálnak kisebb-nagyobb önkormányzatok számára egyaránt. A beérkezett pályázatok között 8 fővárosi került és 8 megyei jogú város mellett számos kistelepülés nyújtott be pályázatot.

A szakmai tartalom kiértékelése tekintetében a LIFE LOGOS 4 WATERS projektben közreműködő partnerek is bevonásra kerülnek. Várhatóan a beérkezett pályázatok részletes áttekintését követően 2022. augusztusában kiértesítésre kerülnek a nyertes önkormányzatok.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

További híreink

Megszakítás